Welke raamdecoratie is het beste in de badkamer?

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie in de badkamer? Dan is het belangrijk dat het tegen vocht en water kan én er goed uitziet.

Welke raamdecoratie is het beste in de badkamer?

Zodra je op zoek gaat naar geschikte raamdecoratie badkamer zul je rekening moeten houden met een aantal zaken. Het moet uiteraard goed tegen vocht kunnen, maar daarnaast is het ook fijn dat er zoveel mogelijk natuurlijk licht binnenkomt. Een van de meest geschikte raamdecoratie zijn plissé gordijnen. Maar je kunt ook voor bijvoorbeeld aluminium jaloezieën kiezen. Beiden staan hieronder kort uitgelegd.

Plissé gordijnen in de badkamer

Plisségordijnen hebben de unieke eigenschap dat je ze niet alleen van onder naar boven kunt openen, ze kunnen ook van boven naar onderen open. Dit heet ook wel Top down – Bottom up. Daardoor kun je ervoor zorgen dat alleen de onderkant van het raam bedekt is, en er via de bovenkant van het raam nog voldoende natuurlijk licht binnenkomt. Zo combineer je een fijne lichtinval met voldoende privacy. Om ervoor te zorgen dat ze perfect bij je interieur passen én precies passen bij het raam kun je kiezen voor plissé gordijnen op maat.

Er bestaan ook semi-transparante en verduisterende plissé gordijnen als raamdecoratie in de badkamer. Met semi-transparante plissé gordijnen laten vooral de lichtere kleuren vrij veel licht door. Handig dus in de woonkamer, maar niet in een badkamer, waar meer privacy gewenst is. De verduisterende variant wordt vooral gebruikt in de slaapkamer, doordat de stof geen licht doorlaat. 

Aluminium jaloezieën in de badkamer

Aluminium jaloezieën zijn perfect als raamdecoratie in de badkamer doordat ze uitermate goed tegen vocht kunnen, en niet gaan roesten. Jaloezieën zijn horizontale lamellen, je kunt ze dus goed sluiten om voor meer privacy te zorgen. De meeste mensen kiezen voor een zijdeglans aluminium in de badkamer. Houd ook rekening met de kleur die je graag wilt. Kies je bijvoorbeeld gebroken wit, dan zie je stof vrij snel liggen, waardoor je vaak moet schoonmaken.

Wil je de aluminium jaloezieën in de badkamer schoonmaken, dan kan dat eenvoudig met een zachte doek. Zit er echter wat vuil op wat je met de zachte doek niet weg krijgt, dan kun je het met een beetje milde allesreiniger proberen. Gebruik overigens geen schuursponsjes op aluminium jaloezieën, die kunnen krassen achterlaten.

Onderhouden van raamdecoratie 

Zorg in ieder geval dat je badkamer voorzien is van een goede ventilatie. Bij een vrij vochtige badkamer kun je het beste kiezen voor de aluminium jaloezieën. Heb je een vochtige badkamer en plisségordijnen? Dat moet op zich ook geen probleem zijn als je de plisségordijnen na het douchen geheel uithangt.
Hierdoor droogt de stof namelijk sneller, waardoor er minder kans is op schimmel.