Tegels kopen in de doucheruimte: wat u moet weten

Het lijkt allemaal een fluitje van een cent, maar als je een stuk dieper duikt in de verschillende soorten, soorten en materialen van keramische tegels, dan zul je zeker snel zien dat je in veel gevallen het hout niet meer ziet voor de bomen. Of met de tegels in de wasruimte. Om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt bij het kopen van uw doucheruimtetegels, heb ik deze blog voor u gemaakt. Veel plezier met analyseren!

Voor beginners zijn er zowel vloertegels als wandtegels

Je kunt keramische tegels voor de badkamer onderverdelen in twee classificaties. Dit zijn vloer- en wandtegels. Tegels voor doucheruimtes beschermen natuurlijk tegen de gevolgen van nattigheid, omdat u dit elke dag en vaak meer dan één keer per dag moet beheren. Tegels maken de doucheruimte ook eenvoudig op te ruimen. Met andere woorden: genoeg voordelen om badkamer keramische tegels te kiezen.

Tegels voor de vloer

Het verkrijgen van vloertegels is niet iets wat u zomaar doet. Het kost veel werk en ook aandacht. Zo kun je voor jezelf de keuze maken om te kiezen voor de douchemode-rages van het seizoen, of om een ​​tegel te kiezen die doorgaans modern en ook nog eens stijlvol is.

Hoe dan ook, het is noodzakelijk dat u van tevoren weet welk type tegels u wilt aanschaffen. Ga je voor een grotere maat of een kleinere maat? Welke kleur wil je de tegel kopen? Of wenst u verschillende kleuren om een ​​soort mozaïekpatroon te maken? Er is ook nogal een kwaliteitsverschil als je tegels voor het toilet wilt hebben. Met andere woorden: tegels kopen vraagt ​​om focus en begrip. Iets wat je misschien niet constant in huis hebt, maar toch nuttig en ook nuttig kan worden gevonden. Let bijvoorbeeld op het soort tegel.

Soorten badkamertegels

Voor beginners heb je verschillende soorten badkamervloertegels. We onderscheiden keramische of volledig natuursteen keramische tegels.

Keramische vloertegels zijn vaak goedkoper dan volledig natuursteen keramische tegels. Dit komt omdat volledig natuurlijke stenen vloertegels de warmte beter houden dan keramische tegels. Ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Keramische vloertegels hebben bijvoorbeeld vaak een prachtige glanslaag doordat ze gebakken zijn met een glazuurlaag. Deze laag maakt de keramische tegel ook waterbestendig.

Geheel natuursteentegels zijn wat moeilijker schoon te maken dan keramische tegels, maar ze zijn een stuk mooier. In veel gevallen gaan ze bovendien veel langer mee, omdat ze niet met chemische reinigingsmiddelen te reinigen zijn. Dit is ook veel beter voor de omgeving!

In het ideale geval heeft deze blog enige duidelijkheid verschaft over keramische tegels voor sanitaire ruimtes en kunt u momenteel selecteren welke tegels u van plan bent om uw nieuwe wasruimte op te slaan. Al het beste!

Geef een reactie